Therapie

Ontdekken

In therapie zullen we samen kijken naar je klacht. Waar komt het vandaan? Wat heeft het te betekenen voor jouw leven? We nemen de ruimte voor onderzoek. Soms is er een oorzaak in het verleden, pijnlijke situaties die hun sporen nog steeds nalaten. Soms ben je je uit bescherming op een bepaalde manier gaan gedragen. Je bent bijvoorbeeld heel hard gaan werken, je geeft jezelf weg zonder goed voor jezelf te zorgen, of je laat niet meer zien wat er in je leeft, zodat niemand weet wat er werkelijk speelt. Niet alleen woorden, maar ook je lichaamssensaties en je houding zullen hier tekenen van laten zien. Tijdens de therapie help ik je om nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Je wordt je bewust van gedachten, gevoelens, behoeften en gewoonten die eerder onopgemerkt bleven, of je ziet ze in een ander daglicht. Je zult ontdekken hoe negatieve overtuigingen over jezelf, over anderen of over het leven je belemmeren om helemaal jezelf en vrij te zijn.

Kracht

Naast aandacht voor je klacht zullen we ook onderzoek doen naar je kracht en je natuurlijke kwaliteiten. Iedereen heeft ze! Waar hou je van? En wat helpt je om je fijn te voelen met hoe je bent? Er komt een fase in de therapie waarin je oude en beperkende gedachten, gewoontes en gevoelens los kunt laten, of je kunt er anders mee om gaan. Deze verschuiving of verandering kan een gevoel van leegte teweegbrengen. Hoe vervelend oude gewoonten, gedachten en gevoelens ook waren, ze waren tenminste vertrouwd en bekend. Verandering betekent niet alles kunnen overzien, het even niet weten. Ik zal je steunen om rustig bij je nieuw verworven (lege) ruimte te blijven, zodat het nieuwe daar kan groeien. En waar nodig zullen we ook werken aan het opbouwen van nieuwe vaardigheden en gewoonten. Kort na deze fase zullen de afspraken minder frequent worden. Je ontdekt en oefent nu zelf verder, vanuit je eigen kracht.

Therapie begint altijd met een intakegesprek waarin we kennismaken en wederzijds kijken of ik de juiste persoon ben om jou te ondersteunen. Heb je interesse? Kijk dan op de pagina praktische informatie en neem contact met me op voor het maken van een afspraak.