Relatietherapie

Communicatie in het hart van jullie relatie

In de liefde voor elkaar komen we onszelf tegen. We nemen onze gevoelens, overtuigingen,  gewoonten en ons zelfbeeld mee en ontmoeten onze partner in hoe hij of zij is. Hieruit ontstaat een unieke ontmoeting, de combinatie van twee individuen geeft een unieke verbinding, jullie relatie. Soms stroomt de relatie en jullie genieten van elkaar, soms is er frustratie, stagnatie of er zijn sterke emoties zoals angst, paniek, woede. Open communicatie en elkaar werkelijk kunnen horen zijn dan van levensbelang om elkaar te blijven vinden. Iets wat misschien zo vanzelfsprekend en voor de hand liggend lijkt, maar vaak zo moeilijk blijkt te zijn….

Relatietherapie

In relatietherapie is er ruimte voor jullie, ruimte om jezelf uit te drukken naar de ander en om te ontdekken hoe je door je partner ervaren wordt. Ruimte om jezelf en de ander te leren horen, aanvoelen en zien. Ik ben er als ondersteuning voor dit proces en ik begeleid jullie op momenten dat jullie het contact met elkaar verliezen. Ik begeleid jullie in deze ontdekkingstocht waarin steeds helderder wordt wat er eigenlijk gebeurt over en weer, en wat jullie nodig hebben om de verbinding liefdevol, levend en stromend te houden.

Leren is veranderen

Tijdens de therapie zal ik jullie helpen om te oefenen met vaardigheden die essentieel zijn voor een goede relatie, zoals werkelijk luisteren naar elkaar, en het herkennen en uitspreken van je behoeftes en grenzen. Ook leren jullie wat jullie kunnen doen op momenten dat emoties hoog oplopen. En hoe jullie samen kunnen leren van eventuele ruzies of spanningen, zodat het minder bedreigend wordt om een meningsverschil te hebben. Misschien is er juist weinig gevoel onderling? Dan help ik jullie onderzoeken wat in de weg van jullie liefde is komen te staan, en hoe jullie weer een goede band met elkaar kunnen ervaren.

Willen jullie weten wat relatietherapie voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact op en kom kennismaken met Agnes Garst voor relatietherapie bij Praktijk Centraal Hart in Utrecht.